Bátori István


Bácsbokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a 120/2010.(V.13.) Kt. határozata alapján Bácsbokod nagyközség Önkormányzatának elismerő oklevele kitűntetésben részesítette Bátori István pedagógust, a Walzbachtal településsel fenntartott testvértelepülési kapcsolatok ápolásáért, a több mint két évtizedes áldozatos pedagógiai munkájáért, a gyermekek testi nevelésében és a sport területén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

 
Bátori István 1983-ban a Szegedi Tanárképző Főiskolán földrajz-testnevelés szakon szerzett diplomát, és 1987. szeptember 1. óta tanít a bácsbokodi általános iskolában.

Már pályakezdőként is fontosnak tartotta a sporton belül, hogy a tanulókkal megismertesse a mozgás iránti szeretet, az összetartást, a csapatszellemet, melyet önzetlen pedagógiai munkájával valósított meg.

A Walzbachtal testvértelepülésünkkel kialakított kapcsolat ápolásában már a kezdetek óta aktívan tevékenykedik, szervezőként és vendéglátóként egyaránt.

2006 óta vezeti a helyi iskola diákönkormányzatát, melyen belül főszervezője az évente megrendezésre kerülő farsangi bálnak és gyermeknapnak.

Békéscsabán kézilabdaedzőként tevékenykedett két esztendőn keresztül, majd Bácsbokodon a ’90-s évek elején a labdarúgás területén vállalt edzői feladatokat.

Az iskolai sportéletnek 23 éve meghatározó alakja. A több mint két évtizedes önzetlen munkája során kézilabda tornákat, labdarúgó versenyeket, az olimpiai ötpróba keretein belül kerékpártúrákat, futóversenyeket, gyalogtúrákat szervezett és szervez a mai napig is, mellyel a gyerekek sportolási lehetőségeit teszi még színesebbé és élvezetesebbé.