KÖSZÖNTJÜK BÁCSBOKOD NAGYKÖZSÉG HONLAPJÁN! KELLEMES IDŐTÖLTÉST, JÓ BÖNGÉSZÉST!

Sundance TSE


Cím: Bácsbokod, Mátyás király utca 23

Vezető: Pestality Bianka

Tel.: 06-30-426-2269

E-mail: sundancetse@gmail.com

 A több éve működő tánccsoportban latin-amerikai és standard táncokat sajátíthatnak el a táncoló gyermekek és felnőttek. Évente átlagosan minden második hétvégén fellépésük vagy versenyük van a táncosoknak. Van, hogy egyetlen hétvégén 2-3 is. Ezekre a fellépésekre évről évre minden alkalommal újra és újra visszahívják őket. Fellépések inkább a környező településeken illetve Szerbiában, versenyek viszont az ország minden táján vannak.

Jelenleg Bácsbokodon, Bácsalmáson és Kunbaján tanítanak társastáncot.

Akik az egyesületben táncolnak, nem csak a sportegyesület tagjai, hanem a Magyar Táncsport Szakszövetség tagjai is egyben, illetve a Danubia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény társastánc szakának tanulói is. Ebből következően osztályzatot és bizonyítványt is kapnak a táncosok az éves munkájukra. Az egyesületben táncolókkal meg kellett értetni, hogy addig nem tudnak úgy táncolni mint  a „nagyok”, amíg a tánc alaptechnikáit nem sajátítják el, ezért a nyári szezonban, illetve  a táborokban nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az alapozásra,  a jó tánctechnika elsajátítására.

Tudják jól, hogy ha bárki rászánja magát, hogy megfogja a tánctermem kilincsét és belép a táncosok világába, onnantól nagy százalékban rajtuk múlik, hogy kik azok, akik velünk is maradnak, kik azok, akikkel meg tudjuk szerettetni a társastáncot.

Természetesen nagyon fontos a szülők odafigyelése és támogatása is. Meggyőződésük, hogy náluk mindenki megtalálhatja azt, amit a táncban keres, legyen szó kikapcsolódásról, rekreációs szabadidő eltöltésről, sportolási lehetőségről vagy versenyzésről. Nagyon összetett az általuk képviselt műfaj, hiszen művészet és sport is egyben, versenyzőiktől elvárják a rendszeres futás, erősítés, streching megvalósítását.

Céljaik rendkívül változatosak, remélve, hogy minden táncos talál óráról órára valami újat a táncban, amivel épülhet a személyisége.

Többek között fellépnek egy nagyszabású rock koncerten, ami sok időt és energiát vesz igénybe, illetve a csapat reklámozásának egy különleges megközelítésén dolgoznak, ami egyelőre még a jövő titka.

A versenyzőik most indulnak E kategóriás versenyeken, ami számukra egy nagy ugródeszkát jelenthet a továbbiakban és bekerülnek az ország táncos körfogásába. Emellett a félévente megrendezésre kerülő karácsonyi illetve évrázó műsor kivitelezése az egyik fő cél, ami nagyon sok szervezést, munkát, szülői összefogást jelent.

Nagyon örülnek, hogy egyre többen segítenek nekik a településről, olyanok is, akiknek nem táncol a gyermekünk.

 Köszönik mindenkinek a támogatást és természetesen az újabb megkereséseket sem utasítják vissza, akár fellépésről, akár bármilyen támogatásról legyen szó.

 

Vendégtanáraik voltak eddig:

Szalkai Szabó Gábor (standard)

Schreiner Balázs (latin)

Merkovics Károly (szerb tánc)

 

Az egyesület vezetősége:

Egyesület elnöke: Pestality Bianka

Alelnök: Szendrődi József

Szakmai vezető: Schreiner Balázs

 

Pestality Bianka

„13 éve foglalkozom versenytánccal. 2012-ben végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola BA szakán. 2013-ban állami támogatottként felvettek ugyan ezen intézmény Mester szakára, illetve 2013-ban a Semmelweis Egyetem sportedző szakán végeztem. 2012-ben táncpárommal Kelet-Magyarország területi bajnokai lettünk. Emellett számos arany ezüst és bronz érmünk van az ország különböző táncversenyeiről.

2013-ban több rétegű a feladat, hiszen új településeken kezdünk el oktatni, a meglévő csapatokat tanítjuk és készítjük a fellépésekre, évzárókra, eddzük a versenyző párosainkat és lány csapatainkat, illetve B osztályosként dolgozunk táncpárommal a magyar bajnok páros Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes kezei alatt. A feladat komolyságát tükrözi, hogy már kiegészítő edzésekre is kell járnunk, balett, jazz, mentális felkészítés, stb…, amik javítják és segítik a jó tánctechnika kialakulását és a táncpárral való közös munka zökkenőmentességét.”

 

Szendrődi József

„4 éve foglalkozom versenytánccal.  2013-ban végeztem a Semmelweis Egyetem sportedző szakán. Évek óta része vagyok a táncosaink életének, de 2013. szeptembertől heti rendszerességgel oktatok én is minden csoportot. 2012-ben megnyertük táncpartneremmel a Kelet- Magyarországi Területi bajnokságot, ami a kezdete azt gondolom egy történetnek, ami felfelé ívelni látszik, hiszen a magyar bajnok párostól tanulunk. Ez persze nem jelenti, hogy már úgy táncolunk, mint ők, de a törekvés megvan a cél felé.”