KÖSZÖNTJÜK BÁCSBOKOD NAGYKÖZSÉG HONLAPJÁN! KELLEMES IDŐTÖLTÉST, JÓ BÖNGÉSZÉST!

Általános iskola


Az intézmény neve: Bácskai Általános Iskola

Az intézmény címe, elérhetősége:

6453 Bácsbokod Hősök tere 1.

Tel.: 0679/451-184

Email: iskola@bacsbokod.hu

Az iskola weblapja: http://iskola.bacsbokod.hu

Történelem: Az iskola 1924-ben kezdte meg a működését. Az évek során többször is változott az iskola fenntartója. Kezdetben egyházi, majd állami fenntartású intézményként működött. Ezután a helyi önkormányzat vette át az irányítást. 2006. szeptember 1-jétől 2012. december 31-ig a Bácskai Intézményfenntartó Társulás irányítása alá tartozott a bácsborsódi, a tataházi, a katymári és a felsőszentiváni iskolákkal együtt. Ekkor a gesztor szerepét Felsőszentiván töltötte be. Az oktatási reformokat követően 2013. január 1-jétől ismét állami fenntartásba került. Jelenleg gesztori szerepet tölt be a 4 iskolából álló intézmény keretén belül. (Bácsbokod, Bácsborsód, Tataháza, Katymár)

Oktatás: Az iskola falain belül 8 évfolyamon, 9 osztállyal folyik a tanítás. A gyerekek és a pedagógusok 8 órától 16 óráig tartózkodnak bent. Ez idő alatt a kötelező órákon túl számos választható foglalkozáson vehetnek részt diákjaink. A tanulók többsége kihasználja a 2013/2014-es tanévben bevezetett tanulószoba adta lehetőségeket. Ezáltal úgy térhetnek haza az iskolából, hogy a házi feladataikat és tanulnivalójukat is tanári felügyelet mellett elvégezték.

Továbbra is emelt óraszámban történik a német nemzetiségi oktatás. Ezt 4 pedagógussal oldja meg az iskola.

Felmenő rendszerben folyamatosan kerül bevezetésre a mindennapos testnevelés.

8 interaktív tábla, korszerű informatika terem, tankonyha segíti a pedagógusok és a gyerekek munkáját.

A szabadon választható foglalkozások (délutáni sport, felzárkózató órák, magyar szakkör, matematika szakkör, vöröskeresztes szakkör, német tánc) színesítik és segítik a tanulók előrehaladását.