KÖSZÖNTJÜK BÁCSBOKOD NAGYKÖZSÉG HONLAPJÁN! KELLEMES IDŐTÖLTÉST, JÓ BÖNGÉSZÉST!

Ganbatte Karate SE


Név: Ganbatte Karate Sport Egyesület

Cím: 6453 Bácsbokod, Damjanich u. 17 

Adószám: 18210235-1-03

Tel.: 06-70/ 701-1419

E-mail: ganbattekse@gmail.com

Web:  http://www.ganbattekarate.atw.hu

           www.facebook.com/ganbattekse

Stílus: shotokan

Edző/elnök: Király Gábor 3. dan

 

A karatéról röviden:

A karate egy tradicionális, kínai, indiai és Okinawai alapokon nyugvó Japán eredetű harcművészet, ahol a karatéka (karate gyakorlója) a saját testét használja fegyverként. A szó szerinti fordításban a karate szó üres kezet jelent, értelem szerint fegyver nélküli küzdőmód. A karate a budo művészetek közé tartozik, a budo jelentése a „harcos útja” és a japán eredetű (rendszerű) harcművészetek összefoglaló elnevezése. A mozgásrendszere a következő elemekből épül fel: állások, lépések, taposások, csusszanások, rúgások, lábsöprések, ütések, csapások, védések, szabadulások, ízületcsavarások és feszítések, amely mára kiegészült dobásokkal és eséstechnikákkal.

Különböző irányzati ismertek; az öt fő irányzat: goju-ryu, shito-ryu, shotokan, wado-ryu és a kyokushin-kai. Alaprendszerük megegyezik, különbség az egyes technikák kivitelezésében van, valamint eltérés mutatkozik egy-egy terület (küzdelem, erő, technika) hangsúlyozása kérdéseiben, melyre a magyarázat az egyes alapítómesterek egyéni testi és gondolkodásmódbeli sajátosságaiban keresendő.

A tradicionális karate-do, ősi módja a fegyvertelen önvédelemnek. Mivel összehangolt harmonikus mozgásról van szó kevésbé hangsúlyos az izmok szeparált erősítése. Az alkalmazásban a stratégia és az időzítés összefonódik a tiszta elmével és lelki erővel. A karate gyakorlója megtanulja érzékelni és követni az ellenfelet, kontrollálni s így kihasználni a gyengeségeit, visszafordítani a támadásait. A karate gyakorlásakor a szellem és a test szétválaszthatatlanok, ezeknek egymással harmonizálni kell.

 

Bemutatkozás:

2007 szeptembere óta folytatják tevékenységüket Bácsbokodon, 2011-ig a pécsi E. GY. SZ. E – Hosi karate klub kihelyezett szakosztályaként. Mivel egyre több és nagyobb versenyeredmények születtek a különböző hazai és nemzetközi versenyeken, úgy döntöttek, hogy külön egyesületként vágnak bele a karate világába. 2011-ben megszületetett a bokodi székhelyű Ganbatte Karate Sportegyesület.

Hivatalos tagjai a Magyar Karate Szakszövetségnek és a Global Karate Federation-Hachi-o Kai stílusszövetségnek is. Sportolóik kizárólag edzői képesítéssel és engedéllyel rendelkező trénerek irányítása alatt tevékenykednek. 

Az egyesület fő célja elsősorban a shotokan karate harcművészet és a karate, mint versenysport oktatása és népszerűsítése valamint a sportolási és versenyzési igény felkeltése, támogatása.

Szeretnék, ha a gyermekek hasznosan töltenék el szabadidejüket és a mai világra különösen jellemző önpusztítás helyett a sportot választanák.

Tevékenység:

A tradícionális shotokan karate  oktatása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a WKF (World Karate Federation ) szabályrendszerű  versenyzésre, ill. versenyeztetése.  Karatékáiknak lehetőségünk van indulni a jelentősebb (hivatalos, az MKSZ naptárában szereplő) hazai és nemzetközi bajnokságokon.

Edzéseiket hetente háromszor másfél órában tartják Bácsbokodon a sportcsarnokban.

Minden évben megtartják az immár hagyományossá vált edzőtáborukat, ahová érkeznek sportolók Barcsról, Pécsről és Pestről is, illetve részt vesznek számos nyári és téli edzőtáborban egyaránt.

A karatékáknak évente háromszor van lehetőségük magasabb övfokozat elérésére a GKF vizsgaszabályzata alapján.

Rendszeresen tartanak bemutatókat a térség közösségi rendezvényein.

 

Eredményeikről, programjaikról bővebb információt a weboldalukon találhatnak: http://www.ganbattekarate.atw.hu