KÖSZÖNTJÜK BÁCSBOKOD NAGYKÖZSÉG HONLAPJÁN! KELLEMES IDŐTÖLTÉST, JÓ BÖNGÉSZÉST!

Bácsbokodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület


Tűzoltás és Műszaki mentés esetén hívható telefonszám: 06/70-429-1123

 

A tűzoltó egyesület több mint 100 éve működik a települése kisebb megszakításokkal. Ez azért is különleges, hiszen az 1950-es években Magyarországon még 3000 fölött volt az önkéntes tűzoltó egyesületek száma, ami mára sajnos 300 körülire csökkent. A faluban élő emberek gyors segítségre számíthatnak, ami növeli az itt élők biztonságérzetét.

 

Az egyesület legfontosabb tevékenysége a tűzoltás és műszaki mentés. Számos beavatkozás bizonyítja, hogy szükség van a helyi tűzoltókra, hiszen nem mindegy hogy mennyi időn belül kapnak segítséget a lakosok egy tűzestekor. Említhetnénk még a viharkároknál a favágásokat és a vízszivattyúzásokat is, amire sajnos több példa is volt az utóbbi időben. Az elmúlt két tél nagy havazásainál számos autót szabadítottak ki a hó fogságából. Többször mentettek fán, villanyoszlopon lévő macskát is a településen, ami nem kimondott tűzoltói feladat már, de szívesen elvégezték.

A település közösségi életében aktívan részt vesznek. Falunapokon és egyéb rendezvényeken tűzoltási és műszaki mentési bemutatókat tartanak. A helyi óvodába is többször ellátogattak már, ahol tűzoltó technikai eszköz és tálcatűz-oltási bemutatóval lepték meg a gyerekeket. A program végét egy körút zárta a tűzoltó autóval, ami nagy élmény volt számukra. Talán a jövő önkénteseinek adták meg az első lökést e pálya felé?!

A bácsbokodi iskolával együttműködve többször tartottak tűzoltási és kimenekítési gyakorlatot. Több meghívásnak is eleget téve ellátogattak a környező települések rendezvényeire. Tűzoltó versenyeken is indulnak ahol a közel múlt legjobb eredménye egy 2. helyezés volt.

Részt vállalnak az ifjúsági tűzoltó versenyen indulók felkészítésében. 2012-ben 10 taggal beléptek a Bács-Kiskun Megyei Petőfi mentőcsoportba, ahol sikeres minősítő vizsgát téve jogosultságot szereztek arra, hogy az országban bárhol, bármikor bevethetők legyenek katasztrófahelyzet estén. Az idén már szükség is volt erre a dunai árvíznél.

A tűzoltó egyesület 24 főből áll jelenleg, amelyből 4 főnek nincs még tűzoltó végzettsége a többiek mind rendelkeznek valamilyen szintű tűzoltó képesítéssel.

Vezetőség:

Elnök: Harsányi Zsolt       

Parancsnok: Kenyeres Sándor       

Gazdasági és pénzügyi vezető: Kenyeresné Fazekas Anett   

Parancsnok Helyettes: Reznicsek Árpád    

Rajparancsnok: Dér István

 

 

 

 

 

 

 

Az egyesület tagjai minden nemű ellenszolgáltatás nélkül, ingyen végzik munkájukat a szabadidejük terhére, ami a mai rohanó és anyagias világban igencsak becsülendő! Aki kedvet és elszántságot érez az önkéntes tűzoltói munkához annak várják jelentkezését a 06-70/429 -11-23 as telefonszámon.