Művelődési ház komplex felújítása


Pályázó szervezet: Polifon Zenei Alapítvány

Közreműködő szervezet: MVH

Projekt címe: A bácsbokodi Meizl Ferenc Művelődési Ház és Könyvtár felújítása

Finanszírozás módja: utófinanszírozott

Összes bekerülési költség: 25.191.149 Ft

Támogatás összege: 25.000.000 Ft

Önerő: 191.149 Ft

 

A pályázatról:

A fejlesztés a bácsbokodi Kultúrház (6453 Bácsbokod, Hunyadi u. 25., hrsz.: 724.) külső és belső felújítását, épületenergetikai korszerűsítését foglalja magában.

Az épület Bácsbokod központjában található, így jelentős szereppel bír a település megjelenésében. Az intézmény az 1960-as években épült. Azóta a tulajdonos önkormányzatnak csak kisebb felújításokat (nyílászárócsere, belső felújítás) sikerült megvalósítania. Az épület hőtechnikai jellemzői nem megfelelőek.

A felújítandó épület kulturális és közösségi funkcióval egyaránt bír és rendszeresen látogatható. A kultúrházban számos egyesület, szervezet, alapítvány tartja próbáit, fellépéseit és műsorait. Az épületben működik továbbá a községi könyvtár, továbbá a helyi internetpont is, amelyek szintén jelentős közösségi funkciókkal bírnak. Ezeknek a szolgáltatásoknak a minőségi javítása valósul meg a beruházás következtében.

 

A projektből 2014 nyarán megtörténik a művelődési ház - cserével még nem érintett- külső, udvari nyílászáróinak cseréje, a külső homlokzat szigetelése és nemesvakolattal történő behúzása, a földszinti és emeleti mosdók teljes felújítása, az épület fűtéskorszerűsítése, a belső termek padozatának cseréje (laminált parkettára és járólapokra), új bejárati lépcső építése, a Hunyadi utcai külső kerítés elbontása és új, zárt kerítésfal építése (új nagykapuval).