Bácsbokodi horgásztanya felújítása


Pályázó szervezet: Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület

Közreműködő szervezet: MVH

A pályázat címe: Bácsbokodi horgásztanya felújítása

HVS cél megjelölése: Életminőség javítása

HVS intézkedés megjelölése: Települések élhetőbbé tétele

Finanszírozás módja: utófinanszírozott

Összes bekerülési költség: 5 697 640 Ft

Támogatás összege: 5 697 640 Ft

Önerő: 0 Ft

 

A projekt célja:

A bácsbokodi horgásztavak mellett található - pályázó használatában lévő- horgásztanya világításkorszerűsítése, továbbá a horgásztanya és a horgásztavak környezetének ápolásához, karbantartásához fűnyírótraktorok beszerzése.

A beruházással elérendő célként fogalmazódott meg a horgásztanya által nyújtott szolgáltatások bővítése, az épület minőségi felújítása. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pályázatról:

A projekt keretében építési beruházás és gépbeszerzés történt, továbbá egyéb költségek soron az építéshez kapcsolódó műszaki ellenőri tevékenység és a projekt nyilvánosságának biztosítása valósult meg.

Az építési tevékenység keretében a Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület által használt bácsbokodi horgásztanya (hrsz.: 041/2) korszerűsítésének keretében sziget üzemű napelemes rendszer kiépítése valósult meg. Ennek keretében az épület déli homlokzata előtt elhelyezésre került egyedi acél állványzatra 6 db Amerisolar 250 W-os polikristályos napelem került felszerelésre. A napelemekhez 2 db MPPT30 töltésvezérlő, 1 db SW2000 sync inverter, valamint 12 db Banner 8 PzS 920 típusú akkumlátorcella kapcsolódik. A napelemes rendszer biztosítja a jövőben a horgásztanya teljes energiaellátását, a világítás, a hűtők, és a szivattyúk működtetését.

Az építési tevékenységhez kapcsolódóan műszaki ellenőr megbízására is sor került a megvalósítás során, amelynek költségeit pályázó az egyéb költségek között szerepeltette.

A Pályázó egyesület látja el a horgásztanya és a bácsbokodi 6,7 ha és 18 ha területű horgásztavak környezetének ápolását, gondozását.

Ennek keretében jelentős feladat a zöldterület kaszálása. A pályázat keretében 2 db MTD Cub Cadet 1224 KHP típusú fűnyíró traktort vásárolt az egyesület. Ez a jövőben jelentősen megkönnyíteni az egyesület kezelésében lévő zöldterületek gondozását, így nagymértékben hozzájárulna a természeti értékek védelméhez.