Bácsbokodi pünkösdi napok


A település falunapja a minden év pünkösdkor megrendezésre kerülő „Bácsbokodi Pünkösdi Napok” elnevezésű háromnapos rendezvény.

A falunap a település valamennyi korosztályának programokat biztosít. A településen a falunapot a művelődésszervező, illetve a helyi képviselő-testület szervezi a lakosság számára hagyományőrzés, szórakoztatás céljából.

A rendezvény további kitűzött céljai a településen élők összetartásának és a családi integráció erősítése, a település kulturális értékeinek, hagyományainak bemutatása, a helyi turizmus fellendítése, valamint a kisebbségek hagyományőrzésének biztosítása.

A rendezők célja, hogy a település valamennyi korcsoportja (gyermekek, ifjúság, felnőttek, idősek) részére tartalmas szórakoztatást biztosítson.

A program összeállításakor kiemelten figyelnek a helyi, valamint a térségben dolgozó és működő csoportok szerepeltetésére. Ennek keretében a számos helyi csoport mellett a szomszédos településeken működő csoportok is részt vesznek a rendezvénysorozatban.  A rendezvény évente ismétlődő esemény, amely a helyi csoportok „kölcsönszereplései” mentén illeszkedik más, hasonló eseményekhez, például a szomszédos Bácsborsód község falunapjához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hagyományos programelemek a falunap során a Forgó Zoltán Ifjúság Zenekar ébresztője. A zenekar a falu két főutcáján vonul végig a reggeli órákban, és zenével csábítja a település lakosságát a helyi sportpályára.

További hagyományos program a sportpálya mellett kialakított piknikparkban történő kakasfőzés. A közös főzés kiváló alkalom a baráti körök találkozására, a családi és a településen belüli integráció elősegítésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2013. évi Bácsbokodi Pünkösdi Napok plakátja: