KÖSZÖNTJÜK BÁCSBOKOD NAGYKÖZSÉG HONLAPJÁN! KELLEMES IDŐTÖLTÉST, JÓ BÖNGÉSZÉST!

Sportcsarnok


 
 
Cím: 6453 Bácsbokod, Hősök tere 5.

Tel: 06-79/451-243

Gondnok: Aladics Tamás

Mobil: +3670/617-65-79

 

A csarnok nyitvatartási ideje:

Hétfőtől péntekig:

 • 8 órától 17 óráig az iskolai órarend szerinti testnevelés órák és tömegsport zajlik;
 • 17 órától 22 óráig előre bejelentkezve bárki sportolhat, kikapcsolódhat az alábbi sportágakban: kézilabda, labdarúgás, tenisz, lábtenisz, asztalitenisz stb.

 

Bejelentkezés:

 • személyesen       Bácsbokod, Hősök tere 5.
 • telefonon              06-79/451-243

 

A csarnok bérleti díja:        

 • helybelieknek       2000 Ft + 27 % ÁFA/óra
 • vidékieknek          5300 Ft + 27 % ÁFA/óra

 

A Sportcsarnok szolgálja ki az Általános Iskola diákjainak órarendbe épített testnevelés óráit és szabadidős tömegsport rendezvényeit.

A csarnokban játsszák helyi mérkőzéseiket a Bácsbokodi Női Kézilabda Sport Egyesület NB II-es csapatai, emellett a Ganbatte Karate SE és téli alapozási időszakban a labdarúgók is rendszeresen itt edzenek.

Itt kapcsolódhatnak ki a sportolni vágyó helyi- és vidéki egyének és közösségek.

A községi rendezvények közül a nagyközség és a kisebbségi önkormányzatok itt tartják az Idősek Napját, a Prélót és a Svábbálat. Ezen kívül az iskolai bálaknak is otthonául szolgál az épület.

 

A csarnok méreteiről:

A küzdőtér mérete (20m * 40m, kapuk: 3m * 2m) lehetővé teszi nemzetközi szabványoknak megfelelő kézilabda mérkőzések megrendezését.

A pályán kispályás labdarúgótornákat lehet rendezni, továbbá szabványos teniszpálya és röplabdapálya is felfestésre került.

A nézőtér befogadóképessége 250 fő, a pálya borítása parketta.

 

A Sportcsarnok létrejötte:

A nagyközségi Sportcsarnok megépítésének múltja 1991-re tekint vissza.

Az 1991. február 14-én megtartott képviselő-testületi ülésen merült fel először egy iskolai tornaterem építésének lehetősége.

Az első elképzelések szerint a művelődési ház nagytermének átalakításával egy 90-100 m²-es tornaterem 12.500 eFt-os keretösszegből került volna kialakításra.

Ekkor még a testület célja nem egy nemzetközi méretű termek kialakítása volt, hiszen úgy vélték, hogy az önkormányzatnak egy új sportcsarnok megépítéséhez nincs és nem is lesz fedezete.

Az 54/1991. sz. önkormányzati határozat értelmében a képviselő-testület az iskolai tornaterem építésével, valamint a 90 m²-es szociális helyiség kialakításával egyetért. A beruházás várható költsége 12.500 eFt, kezdeti időpontja 1991 tavasza, várható befejezése 1992. I. félév vége.

Ezt követően azonban a település vezetősége az iskolai tornaterem ötletét fokozatosan elvetette, és egy új sportcsarnok megépítését tűzte ki célul.

Az 1991. május 23-án megtartott képviselő-testületi ülésen a 72/a/1991. sz. önkormányzati határozattal a testület a községi sportcsarnok építésére alapítványt hozott létre (amelyen a kivitelezés alatt szép összeg gyűlt össze), majd év végétől az önkormányzati pénzalap terhére elkezdték az építéshez szükséges pénzügyi fedezet költségvetési rendeletben történő elkülönítését, először 3.500 eFt-tal.

Novemberre elkészültek az engedélyezési tervek, amelyek a beruházás költségét 40.000 eFt-ban tartalmazták. A településnek ekkor 18.000 eFt állt a rendelkezésére, így több testületi tag úgy érezte a beruházás meghaladja a község lehetőségeit.

A testület decemberi ülésén nem értett egyet azzal a képviselői javaslattal, miszerint az építésre helyi népszavazás legyen kiírva, és elutasította az iskolai tornaterem művelődési ház nagytermének átalakításával történő megvalósulását.

Az 1/1992. sz. önkormányzati határozatban a képviselő-testület az iskolai tornaterem helyének az általános iskola mellett lévő pályát jelöli ki. Megbízta a polgármestert, hogy az építési tervdokumentációt erre a helyre adaptáltassa.

Ezt követően a testület az önkormányzati pénzalap terhére elkülönített építéshez szükséges pénzügyi fedezethez további 8.000 eFt-ot utalt át.

Az 1992. január 31-én megtartott képviselő-testületi ülésen a testület döntött a csarnok méretéről, amelyet 25x45 m-es nagyságban határoztak meg.

A csarnok építése – az addigra elkülönített 20.000 eFt-os felújítási alappal- a 13/1992. sz. önkormányzati határozattal vehette kezdetét:

„A képviselő-testület az általános iskolai tornacsarnok építésével egyetért.”

1992. augusztus 12-én kivitelezési szerződés jött létre az önkormányzat és kivitelezést bonyolító Kommunális Üzem között.

Az 1993-as és 1994-es évekbe a testület az önkormányzati pénzalap terhére további forrásokat különített el az építésre.

Az 1994 novemberében összehívott ülésen, az akkor 42.400 eFt-nál tartó beruházás befejezéséhez további 5.000 eFt kivitelező részére történő átadás vált szükségessé, azonban az önkormányzat addigra teljesen kimerítette anyagi lehetőségeit. Így egyetlen megoldásként a hitel felvétele maradt.

A 218/1994. sz. önkormányzati határozat értelmében a képviselő-testület 5 millió forint 1 éves rövid lejáratú forgóeszköz hitelt vett fel az átadás-átvétel lebonyolításához.

Ezt követően 1995. év elején megtörtént az új nagyközségi Sportcsarnok sikeres műszaki átadása.

A Sportcsarnokot egy kézilabda gála keretében adták át, amelyen – az akkor még megyei osztályban szereplő – helyi kézilabda egyesület csapata a Ferencváros NB I-es csapata és a Szekszárdi Női Kézilabda Egyesület csapata vett részt.

                     

 

 

 

 

 

 


Felújítások az elmúlt években:

 • Napelemes és napkollektoros rendszer kiépítése – 2011
 • Öltözők, zuhanyzók, vizesblokkok és iroda felújítása – 2011
 • Kerékpártároló kiépítése - 2011
 • Külső nyílászáró-csere – 2012
 • Külső homlokzatszigetelés, nemesvakolattal történő behúzás – 2013
 • Parketta-felújítás, pályák újrafestése - 2013