KÖSZÖNTJÜK BÁCSBOKOD NAGYKÖZSÉG HONLAPJÁN! KELLEMES IDŐTÖLTÉST, JÓ BÖNGÉSZÉST!

Bácsbokodi Lövész Egyesület


 „A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportegyesület a társadalomnak kicsinyített képe, a verseny az életre való nemes küzdelem szimbóluma. ( ... ) A sport a verseny alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az önfegyelemre, az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a " fair play ", a nemes küzdelem szabályaira.”

 

Bácsbokodi Lövész Technikai és Szabadidősport Egyesület

Székhely: 6453 Bácsbokod, Gróf Széchenyi István utca 80.

 

Elnök: Zádori Tamás

Mobil: 0630/967-67-21

E-mail: bltszse.bokod@freemail.hu

Web: www.bacsbokodsportloveszet.eoldal.hu

Az egyesület 2001. február 2. óta működik, önálló sportegyesületként. A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon a Pk.60.056/2002 szám alatt jegyezte be.

A sportlövészet puskás és pisztolyos szakágait űzik.

Edzéseiket Zádori Tamás edző tartja, Máder Anita és Németh Szilveszter segítőkkel kedd – szerda - péntek 13:30 – 18:00.

Légfegyveres edzések helyszíne: 6453 Bácsbokod, Hősök tere 3 /általános iskola/ pincelőtér. Kisöbű sport, - szabad, - standard puska, sportpisztoly 0259/9 hrsz. alatt lévő tereplőtér.

A régmúltról dióhéjban: Bácsbokodon 1922. június 10-én alakult meg az Ifjúsági Levente Egyesület, melynek tagjai kispuskás lövészettel foglalkoztak, feloszlatásukig 1945-ig. A lövész egyesület 1930-ban tartotta alakuló gyűlését, amelyen Horváth Gyulát választották meg elnöknek, oktató lett Kadocsa Ferenc. A tagság létszáma 46 fő. Rendszeresen versenyekre jártak, ahol jó eredményeket értek el. 1948-tól, mint Magyar Szabharcos Szövetség (MSZHSZ), 1957-től Magyar Honvédelmi Sport Szövetség (MHS), 1967-től Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) néven működött a lövész egyesület 1990-ig. Ezt követően a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetségen belül a Baja Városi Szövetség telephelyeként volt nyilvántartva a bácsbokodi lövész egyesület.

2001. február 2-án megalakult 15 fővel az azóta is önállóan működő Bácsbokodi Lövész Technikai és Szabadidősport Egyesület. Az egyesület jelenlegi taglétszáma 33 fő, ebből a versenyzői létszám 10 fő, akik nemzeti és nemzetközi versenyszámokban versenyeznek. Az elmúlt 12 évben számos országos bajnokságot nyertek egyéniben és csapatban a versenyzők. Megyei versenyeken nem találtak az elmúlt években legyőzőre.

Jövőkép dióhéjban: A támogatásoktól és az anyagi helyzettől függően szeretnék a már kivívott eredményeiket megtartani, azokon javítani. Próbálnak az utánpótlás nevelésre még többet fordítani, a jövő nemzedéket sportszeretetre és egymás megbecsülésére, tiszteletére nevelni.